Vi arbetar med det förflutna
för framtiden

Stiftelsen Kulturmiljövård är en av Sveriges ledande konsulter inom kulturmiljövård. Hos oss finns arkeologer och byggnadsantikvarier. Vi bedriver även publik verksamhet och forskning inom kulturmiljöområdet. Vi finns i Västerås, Stockholm och Norrköping.

Aktuellt

Våra tjänster

  • Arkeologi

    Arkeologi

    Stiftelsen Kulturmiljövård arbetar med uppdragsverksamhet inom arkeologi. Vi utför alla typer av uppdrag och våra arkeologer har bred kompetens och lång erfarenhet av undersökningar av fornlämningar från stenålder till modern tid. Vi erbjuder även tjänster inom osteologi och skogsantikvarisk konsult.

  • Byggnadsantikvarier

    Stiftelsen Kulturmiljövårds byggnadsantikvarier har bred kompetens och lång erfarenhet av undersökningar av olika typer av kulturhistorisk bebyggelse i olika slags miljöer. Vi gör uppdrag åt offentliga och privata aktörer och våra byggnadsantikvarier är certifierade sakkunniga avseende kulturvärden.

  • Kulturmiljöanalyser

    Kulturmiljöanalyser

    Våra kompetenser med arkeologer och byggnadsantikvarier spänner över långa tidsperioder från förhistorien till idag. Vi är vana att arbeta i agrara och urbana miljöer från olika tider, med dess olika kulturhistoriska värden och utmaningar. Tillsammans kan vi bidra till att kulturmiljöer berikar och blir en del av ett hållbart samhälle.

  • Publik verksamhet

    Den publika verksamheten är viktig för Stiftelsen Kulturmiljövård. Vid arkeologiska undersökningar genomförs ofta guidade visningar, men utöver det erbjuder vi även visningar och föredrag för skolor, föreningar eller liknande.

Följ Stiftelsen Kulturmiljövård i sociala medier