Höstprogram 2018

Program hösten 2018

Augusti

Arkeologidagen söndagen den 26 augusti kl 10-16 Anundshög, Badelunda, Västerås. Ett omfattande program som genomförs i samarbete med Badelunda hembygdsförening och Stiftelsen Kulturmiljövård. Fri entré. Föreläsningar, visningar, musik, stridsuppvisning vikingar, försäljning, hantverk, aktiviteter för barn och ungdomar mm.

September

Tisdagen den 4 september, heldag. Studiebesök på KMs arkeologiska undersökning av boplatsen från yngre stenålder i Norvik, Nynäshamn. Vid undersökningen har arkeologerna hittat flera spännande fynd, bland annatr 4500-5000 år gammal keramik, pilspetsar och yxor. Arkeolog Andreas Forsgren från KM svarar för visningen. Avresa från Bryggargården Västerås kl 9.00, Järnvägsstationen Enköping kl 9.30. Meddela om ni har bil. Samåkning ordnas.

Torsdagen den 6 september, kl 17. Studiebesök på den arkeologiska undersökningen av Stadshotellstomten i Enköping, som innehåller lämningar från 1200-talet fram till 1800-talet. Undersökningen är ett samarbete mellan Arkeologerna på Statens Historiska Museer och Upplandsmuseets Avdelning Arkeologi. Arkeologen Adam Hultberg svarar för visningen. Avresa Bryggargården Västerås kl 16.15. Meddela om ni har bil. Samåkning ordnas

Lördagen den 22 september, kl 9.15. Utflykt till Trummelsberg i Bergslagen, norr om Virsbo. Här finns resterna av det som en gång var Trummelsbergs Bruk. Idag har naturen återtagit det mesta av platsen, men spåren efter den livliga brukshanteringen går att se i landskapet. Byggnadsantikvarie Jennie Björklund KM, svarar för visningen. Medtag kaffe/the. Samåkning ordnas. Avresa från Bryggargården Västerås 9.15. Meddela om ni har bil.

Oktober

Torsdagen den 4 oktober, kl 16.30 vid Domkyrkoporten Arkeolog Jonas Ros KM, tar med oss på en vandring kring Domkyrkokvarteret i Västerås och informerar om de senaste årens spännande arkeologiska upptäckter. Vi kommer också att få gå in i Domkyrkan.

Lördagen den 6 oktober, kl 10.00 vid Museet HAMN i Fisksätra Museets personal tar med de anmälda på en exkursion till fornlämningar i Nacka. Samåkning i egna bilar. Föranmälan till 08-570 31 110 eller info@hamnmuseum.se

Besök gärna Museet HAMN i höst KM driver museet HAMN i Fisksätra, där vi kontinuerligt fyller på med nya programpunkter, information se http://hamnmuseum.se/varens-utstallning 

Under hösten är det familjevisningar på lördagar kl 14. Under oktober är det järnåldern som gäller, i november är det skelett och de två första lördagarna i december är det jul - förr och nu. Under höstlovet (30/11-4/11, kl 10-17) är det familjevisningar om döden förr och nu.

VARMT VÄLKOMNA